آمادگی برای رادیوتراپی

آمادگی برای رادیوتراپی

اشتراک‌گذاری این مطلب: WhatsappTelegram

قبل از شروع جلسه اول، از شما یك معاینه جسمى بعمل مى‌آید و محل مورد نظر روی بدن شما با ماژیک مخصوص علامت‌گذاری می‌شود. این کار هیچ درد و ناراحتی ندارد. در برخی درمان‌ها ممکن است نیاز به استفاده از توری تثبیت کننده بخشی از بدن باشد. مثلا عضوی از بدن که موقع پرتو درمانی ممکن است تکان بخورد. این توری که فیکساتور نامیده می‌شود از قبل بر اساس قالب آن بخش از بدن شما ساخته می‌شود تا در آن راحت باشید. این فیکساتور فقط برای بدن شماست و متعلق به هیچکس دیگری نیست. در اینصورت نیاز هست که این فیکساتور را همراه خود در روزهای پرتودرمانی بیاورید. استفاده از قالب‌هاى فیکساتور معمولا در تابش‌های سر و گردن به منظور پیشگیری از حرکت‌های ناخودآگاه بیمار صورت می‌گیرد. به این ترتیب منطقه‌ای که تومور بدخیم دارد هر بار، بطور دقیق تابش می‌گیرد و طی جلسات منظم رادیوتراپی از بین می‌رود.

پرتو درمانی بخودی خود هیچ دردی ندارد. اما ممکن برخی افراد نسبت به آن حساسیت پوستی نشان دهند. بنابراین پیشنهاد می‌شود تا رژیم غذایی مناسبی که حساسیت پوستی کمتری ایجاد کند، داشته باشید.

تعداد جلسات پرتو درمانی بسته به نوع معالجه بسیار متفاوت است. دوره درمان از 2 تا 9 هفته و در هر هفته ممکن است حتی پنج روز متوالی مورد پرتودرمانی قرار گیرید.

به توصیه‌های غذایی برای روز مراجعه برای انجام رادیوتراپی توجه کنید. معمولا نباید شب گذشته از غذاهای نفاخ و ثقیل‌الهضم خورد و نیز باید از نوشیدنی‌های محرک دستگاه عصبی پرهیز کرد.

استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع هست.